/ 09 Feb

Tuinrenovatie: wanneer is renoveren een goed idee?

Tuinrenovatie: wanneer is renoveren een goed idee?

Irriteer je je al een tijdje aan je tuin? En ben je eigenlijk tot de conclusie gekomen dat de tuin gewoon niet meer naar je wens is? Dan kan een tuinrenovatie in veel gevallen een goed idee zijn. In dit blog vertellen we je wanneer het renoveren van je tuin de juiste keuze is en wanneer je er beter voor kunt kiezen om de gehele tuin te vernieuwen.

Situaties wanneer tuinrenovatie een goed idee is

Het woord ‘tuinrenovatie’ suggereert wellicht dat je de gehele tuin gaat renoveren. En hoewel we deze gedachte snappen is een tuinrenovatie iets anders. Het is namelijk het plaatselijk renoveren van je tuin, oftewel het gedeeltelijk vernieuwen van je tuin.

Tuinrenovatie is bijvoorbeeld een goede oplossing als:

  • het terras is verzakt en moet worden hersteld.
  • de beplanting veel te groot is geworden en moet worden verplaatst of moet worden vervangen.
  • de schutting is afgebroken en er een nieuwe moet worden geplaatst.
  • er problemen zijn ontstaan met de afvoer van regenwater en er een drainagesysteem moet worden aangelegd.

Situaties waarin tuinrenovatie geen goed idee is

Eigenlijk is het heel simpel, als het grootste gedeelte van je tuin of de gehele tuin niet meer naar wens is, dan is het beter om niet voor tuinrenovatie te kiezen maar een geheel nieuwe tuin aan te laten leggen.

Bij de aanleg van een nieuwe tuin raden we je met klem aan om eerst een professioneel tuinontwerp te laten maken. Met een tuinontwerp weet je zeker dat de nieuwe tuin straks naar je zin is. Om ervoor te zorgen dat dat daadwerkelijk het geval is adviseren we je om voor een 3D tuinontwerp te kiezen

In een 3D tuinontwerp kun je een virtuele wandeling maken door je nieuwe tuin en ervaren of alles aan je wensen voldoet. Het laten maken van een tuinontwerp in 3D kost ongeveer € 1.000,- maar het is de investering zeker waard als je bedenkt dat de aanleg van de tuin veel meer geld kost. Het geeft een hoop rust door vooraf zekerheid te creëren dat het eindresultaat naar wens is.

Twijfel je tussen renovatie en de aanleg van een nieuwe tuin?

Dan raden wij je aan om een hovenier langs laten komen voor advies op maat. Een hovenier weet als geen ander wanneer renoveren of vernieuwen het juiste besluit is.

 

Copyright © 2023 Alle rechten voorbehouden | Zomertuinvanbret.nl